mirc albumy hip-hop download mp3
Forum RapEden Strona Główna -> Pomoc techniczna
Napisz nowy temat Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    
  Czy dobry mikrofon?? Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  

ms

Obecnie zbanowany
Dni na forum: 319
Tematy: 2
Post Wysłany: Pią Sty 04, 2008 20:28   
Temat postu: Czy dobry mikrofon??
Odpowiedz z cytatem

Witam!

Dopiero zaczynam swoje nagrywki. Chcę się dowiedzieć, czy warto wydać pieniądze na nowy mikrofon np. Shure C606N, czy coś w tych okolicach cenowych, czy używać mojego starego mikrofonu.

Mój mikrofon: Rayden, Sound of Natural WM - 308. (Znacie wogóle coś takiego?) Jest bezprzewodowy, lub można podłączać kabel. Niby jest estradowy, bo był używany kiedyś w pewnym zespole muzycznym, głownie na scenie. Jego parametry to:
Czułość -72dB
Pasmo przenoszenia 100-10,000Hz
Impedacja 600 ohm
Złącze - radio - jack lub XLR - Jack

Nadaje się to wogóle do nagrywania Question

I jeszcze jedno:
Kabel XLR - Jack do mikrofonu ile kosztuje? Potrzebuje jakieś 3-5 metrów.

Z góry dzieki Exclamation

Wyślij prywatną wiadomość

BNS

Dni na forum: 338
Tematy: 2
Post Wysłany: Sob Sty 05, 2008 16:42   
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

100-10kHz to jest slabe pasmo, do tego impedancja 600ohm bedziesz potrzebowac lepszej karty muz.

zainwestuj w jakiegos shure'a (moze byc jakis z serii C albo PG nowy jest odrazu z kablem) i karte muzyczna zeby nie byla zintegrowana (bo nie ma nic gorszego niz zintegrowana dzwiekowka kwasny )

Wyślij prywatną wiadomość

Skocz do: